Wednesday, February 02, 2011

Ο Rob Stewart και ο Jeff Beck συνεργάζονται μετά από πολλά χρόνια

Οι παλιοί συνεργάτες στο ίδιο συγκρότημα Rob Stewart και Jeff Beck είχαν να συνεργαστούν δισκογραφικά από τα τέλη της δεκαετίας '60. Το γεγονός καθιστά την συνεργασία για την ηχογράφηση απο κοινού ενός νέου δίσκου διόλου ενδιαφέρουσα "Κάνουμε πρόοδο" ο Stewart θα πει.
Οι δύο καλλιτέχνες έχουν να ηχογραφήσουν μαζί εδω και 40 χρόνια. Μαζί ηχογράφησαν τα πρώτα 2 άλμπουμς (Truth, Beck-Ola) όταν ο Jeff Beck είχε το δικό του συγκρότημα (Jeff Beck Group). Ήταν εκεί που ο Steward θα έκανε την μεγάλη του επανάσταση. Η μπάντα θα διαλυθεί το 1969 όταν είχε προγραμματισμένες κιόλας εμφανίσεις στο Woodstock αλλά ο Steward θέλησε να ακολουθήσει τη solo καριέρα του. Υπήρξε όμως κάποια στιγμή που οι δυο τους συνεργάστηκαν το 1985, μόνο για ένα τραγούδι.

Jeff και εγώ φάγαμε μαζί ακριβώς πριν από τα Χριστούγεννα" είπε κάποια στιγμή στο Rolling Stone ο Stewart. "Θα πάει να ηχογραφήσει κάποια κομμάτια με την μπάντα του το Φεβρουάριο στο Σαν Φραντζίσκο και θα μου τα στείλει, και θα έχουμε μια πρόοδο".

Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν αυτή η δημιουργία του δίσκου είναι μια αναγγελία ενός solo project ή μια επανένωση του Jeff Beck Goup. "Έχουν κάποια πραγματικά έξυπνα πράγματα προγραμματισμένα" λέει ο μάνατζερ του Stewart.

To 2004 οι Jeff Beck Group επανενώνονται και κάνουν πρόβες για μια συναυλία στο Royal Albert Hall. O Ron Wood έπαιξε μπάσο, ο Beck άρπαξε την κιθάρα, ο Stewart πάρε το μικρόφωνο και για αυτό το γεγονός θα πει "It sounded fucking brilliant... Είπαμε το ''Rock My Plimsoul'' και το ''I Ain't Superstitius'' και όλοι κόλλησαν με αυτό. Αλλά ο Jeff μου τηλεφώνησε δύο μέρες αργότερα και μου είπε πως δεν ήθελε [να παίξουμε μαζί]. Ωστόσο ο κιθαρίστας μετά από μια εμφάνισή τους στο Λός Άντζελες θα πει ενθουσιασμένος:

"Θα πρέπει να γυρίσω το ρολόι πίσω 20 ή 30 χρόνια για να ταιριάζω με αυτά που κάνει ο Rob. Αυτό δεν είναι υποτιμιτικό μα αγαπά τα '60s, αγαπά τα blues. Αγαπά τα παλιά".

Ελπίζουμε πως αυτή η αγάπη για τα παλιά θα δημιουργήσει μια καινούρια επιτυχία.

No comments: