Thursday, February 03, 2011

Τέλος εποχής για τους White Stripes

Την διάλυση τους ανακοίνωσαν και επίσημα μέσω της ιστοσελίδας τους οι White Stripes.

''Οι White Stripes επιθυμούν να σας ανακοινώσουν, σήμερα 2 Φεβρουαρίου του 2011 πως η μπάντα έχει και επισήμως τελειώσει και δεν θα προβεί σε νέες ηχογραφήσεις ή θα ξαναπαίξει ζωντανά. 


Ο λόγος της διάλυσης δεν οφείλεται ούτε σε καλλιτεχνικές διαφορές ή σε οποιοδήποτε θέμα υγείας, καθώς και η Meg και ο Jack αισθάνονται καλά και υγιείς.


Είναι για μυριάδες λόγους, αλλά κυριώς για να διατηρηθεί, ότι είναι όμορφο και ιδιαίτερο για την μπάντα και να παραμείνει έτσι. 


Η Meg και ο Jack θα ήθελαν να ευχαριστήσουν τους οπαδούς και τους θαυμαστές για την απίστευτη υποστήριξη σε όλα αυτά τα 13 συν έτη της έντονης και απίστευτης καριέρας των White Stripes.


Η Third Man Records θα εξακολουθήσει να κυκλοφορεί , ακυκλοφόρητο υλικό από studio και ζωντανές ηχογραφήσεις.


Τόσο η Meg , όσο και ο Jack, ελπίζουν πως αυτή η απόφαση δεν θα γεμίσει με θλίψη τους υποστηρικτές του συγκροτήματος, αλλά πως θα θεωρήσουν αυτή την κίνηση θετικά, ως σεβασμό στην τέχνη και την μουσική που δημιουργήθηκε από εκείνο. Γίνεται επίσης με μεγάλο σεβασμό σε αυτούς τους υποστηρικτές που έχουν μοιραστεί τα συναισθήματα τους μέσα από αυτές τις δημιουργίες σε μεγάλο βαθμό.

Με εκείνη την προοπτική, η μπάντα έχει να πει πως :
Οι White Stripes δεν ανήκουν πια στην Meg και τον Jack. Ανήκουν σε εσάς τώρα και μπορείτε να κάνετε ότι θέλετε με αυτούς.  Η ομορφιά της τέχνης και της μουσικής μπορεί να διρκέσει για πάντα, εφόσον εσείς το επιθυμείτε. Σας ευχαριστούμε για τις εμεπιρίες που μοιραστήκαμε. Η συμμετοχή σας δεν πρόκειται να εξαφανιστεί από εμας και σας είμαστε πραγματικά ευγνωμόνες. 


Φιλικά
Meg και Jack White
The White Stripes  ''

To τελευταίο στούντιο άλμπουμ των White Stripes κυκλοφόρησε το 2007 με τίτλο ''Icky Thump'' ενώ πέρισυ κυκλοφόρησαν το live δίσκο ''Under Great White Northern Lights''

Ο Jack White συνεχίζει μαζί με τους Raconteurs και τους The Dead Weather, με τους οποίος κυκλοφόρησε πέρισυ το ''Sea Of Cowards''

No comments: