Monday, March 28, 2011

Ο ιδρυτής της Napster πρόκειται να αγοράσει την Warner Music. Την Δισκογραφική των Metallica

Πώς τα φέρνει τελικά η ζωή... Πόσο μικρός φαντάζει ο κόσμος μερικές φορές. Δεδομένα αλλάζουν και εκεί που πάλευες να αποδείξεις το πόσο δίκιο έχεις πολεμώντας με νύχια και με δόντια, τιμωρώντας όποιον σου παραχαράσει κάθε τι δικό σου, να... που η ζωή έρχεται να θέσει τους δικούς της όρους.

Ας εξηγήσουμε πιο συγκεκριμένα: Οι νεότεροι τον θυμούνται από την ταινία της περσινής χρονιάς "the Social Network". Εκεί το ρόλο του παίζει ο τραγουδιστής της pop Justin Timberlake. Είναι ιδιοκτήτης και συνιδρυτής μιας μεγάλης εταιρίας του internet. Της Napster. H Napster είναι ένα ηλεκτρονικό κατάστημα μουσικής το οποίο προμηθεύει - διαχειρίζεται για χάρη των πελατών της τεράστια μεγέθη σε bites με αρχεία μουσικής.


Το 2000 ο Lars Ulrich, drummer των Metallica, προσφεύγει στα δικαστήρια αφού μηνύσει την υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων Napster. Αιτία, όπως ισχυρίζονταν οι μουσικοί πως οι χρήστες της υπηρεσίας έκλεβαν την μουσική τους και συγκεκριμένα ένα demo τους είχε διαρρεύσει τότε από χρήστες της ιστοσελίδας. O ομοσπονδιακός δικαστής που είχε αναλάβει την υπόθεση απέρριψε τους ισχυρισμούς της εταιρίας Napster η οποία προσπάθησε να προστατέψει τους πελάτες της απο τις κατηγορίες για παράνομη διακίνηση των κομματιών της μπάντας.


Η εταιρία φάνηκε να συμορφώνεται απαγορεύοντας στους 300,000 χρήστες της ιστοσελίδας να μοιράζονται τραγούδια των Metallica μέσω του λογισμικού. Επιπροσθέτως η Napster παρουσίασε μια νέα beta έκδοση λογισμικού. Σε αυτήν την έκδοση σε όποιον έχει απαγορευθεί η είσοδος δεν του επιτρέπεται να κάνει login. H Napster τότε είχε πληρώσει μια βαριά αποζημίωση στην Αμερικάνικη μπάντα. Παρόλα αυτά δεν έχασε τα λεφτά της και ο ιδρυτής της Sean Parker σχεδιάζει να αγοράσει τις μετοχές μιας Δισκογραφικής εταιρίας στο ποσό των 2,5 δισεκατομμυρίων δολλαριών. Της Warner Music Group στην οποία έχουν υπογράψει οι Metallica. Οπότε αν συμβεί αυτό ο Parker θα γίνει το αφεντικό της μπάντας η οποία τον κυνήγησε το 2000.

No comments: