Saturday, February 12, 2011

Nightwish: Προετοιμασίες για το νέο album και μια νέα ταινία φαντασίας

Εν τω μέσω της ηχογράφησης ενός νέου album βρίσκονται οι Nightwish. Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία ετοιμάζουν και μια ταινία.

Το "Imaginarium" (το όνομα της ταινίας) είναι μια μουσική ταινία φαντασίας την ιστορία της οποίας θα έχει και η επερχόμενη δισκογραφική δουλειά των Φιλανδο/σουηδών, που θα έχει και τον ίδιο τίτλο και 13 κομμάτια.

Το "Imaginarium"
Η ιστορία της ταινίας όπως και το concept του album έχουν για πρωταγωνιστή έναν τραγουδοποιό με μια απόκοσμη φαντασία. Είναι ένας γέρος που συνεχίζει να πιστεύει πως είναι νεαρό αγόρι. Ενώ κοιμάται, ταξιδεύει στο μακρινό παρελθόν, εκεί που τταλιά όνειρα έρχονται σ' αυτόν και αναμιγνύονται με του μικρού αγοριού. Σε έναν κόσμο της φαντασίας και της μουσικής. Εκεί ο γέρος παλεύει για να βρει τις πιο σημαντικές αναμνήσεις για αυτόν.

Το συγκεκριμένο project, το οποίο δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα, είναι στα "σκαριά" πάνω από δύο χρόνια, όταν ο κιμπορντίστας της μπάντας και ο βασικός συνθέτης Tuomas Holopainen αρχικά παρουσίασε την φιλόδοξη ιδέα του "Imaginarium" στους υπόλοιπους, αλλά και στον σκηνοθέτη των Nightwish, τον Stobe Harju, του videoclip για το τραγούδι "The Islander". O Harju θα είναι στο τιμόνι αυτού του μεγάλου μήκους project, στο οποίο η παραγωγή είναι της Solar Films Inc.
Η μαγνητοσκόπηση του "Imaginarium" θα αρχίσει την άνοιξη και η πρεμιέρα θα γίνει το 2012.


Όσο αναφορά το νέο album οι Nightwish μπήκαν στο στούντιο τον Οκτώβριο του 2010 και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2011. Η τοποθεσία αυτής της δημιουργικής ενασχόλησης είναι μαγευτική. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι ηχογραφήσεις γίνονται στην "βαθύτερη εξοχική τοποθεσία της Φιλανδίας". Πρόσφατα ο Holopainen έκανε μια ξενάγηση για το Γερμανικό Metal Hammer. Εκεί θα δούμε τους Nightwish να δουλεύουν σε καινούριο υλικό. Τα video της ξενάγησης μπορείτε να τα δείτε στα παρακάτω link:

-link 1

-link 2

Για την μουσική κατεύθυνση του επερχόμενου δίσκου η τραγουδίστρια του συγκροτήματος, Anette Olzon, πρόσφατα έγραψε στην προσωπική της σελίδα: "Νομίζω πως είναι μια μεγάλη και με ποικιλία δουλειά. Τα συναισθήματα είναι μεγάλα και υπάρχουν πολλά στοιχεία σε αυτό, έτσι είμαι σίγουρη πως θα έχουν πολλά και διαφορετικά αγαπημένα τραγούδια, για αυτούς που θα ακούσουν τον δίσκο, μιας και τα τραγούδια είναι τόσο διαφορετικά σε στυλ και ήχο. Το "Dark Passion Play" είναι ένα υπέροχο album, επίσης, και δεν ξέρω ποιο από τα δύο μου αρέσει περισσότερο, αλλά, ασφαλώς, για μένα προσωπικά, αισθάνομαι καλύτερα που θα γίνει, μιας και τα τραγούδια είναι προσαρμοσμένα στην φωνή μου και στο στυλ μου".

No comments: