Wednesday, February 23, 2011

Ανακοινώθηκαν οι πληροφορίες για το νέο άλμπουμ των Leave's Eyes

Πρόκειται για το ''Meredead''. Το νέο άλμπουμ των Γερμανο-νορβηγών Leave's Eyes θα κυκλοφορήσει στις 22 Απριλίου στην Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία ενώ αναμένονται να ανακοινωθούν και οι ημερομηνίες για τις υπόλοιπες χώρες σύντομα. Η παραγωγή και η μίξη, έγινε στα Mastersound Studio, από τον Alexander Krull, ενώ την σχεδίαση του εξώφυλλου επιμελήθηκε ο Stefan Heilemann

Η τραγουδίστρια του σχήματος Liv Kristine μιλώντας για τη νέα δουλειά είπε : ''Όλοι μας, είμασταν πολύ πρόθυμοι να  ενισχύσουμε το concept  καθώς και τον τρόπο που ηχούν οι Leave's Eyes. Μαζί με την διαδικασία της σύνθεσης των τραγουδιών αποφάσισα και για την θεματολογία τους, πηγάζοντας ιδέες από διάφορα είδη λογοτεχνίας. Ορισμένα τραγούδια απαίτουσαν στίχους βασισμένους στο βόρειο τμήμα της ιστορίας του πολιτισμού, καθώς και σε μυστικιστικά θέματα. Αποφάσισα να γράψω μερικούς από τους στίχους στην παλαιά-αγγλική και αυτό απαιτούσε περαιτέρω μελέτες γραμματικής και φωνητικής, πράγμα που μου άρεσε πολύ. Μαζί με τα σύγχρονα και παλαιά αγγλικά, υπάρχουν και κομμάτια στα νορβηγικά, προκειμένου να διατηρηθεί η ισχυρή προσωπικότητα και εστίαση σε όρισμένα θέματα από τον παραδοσιακό εκείνο τρόπο τραγουδίσματος. 

Το ''Meredead'' είναι μια λέξη, που δημιούργησα εγώ (τουλάχιστον δεν την έχω βρεί σε κάποιο λεξιλόγιο ακόμα) και σημαίνει ''νεκρή από/στη θάλασσα'' και ''η θνητή ή δολοφονική θάλασσα''. 

Η θεματολογία του άλμπουμ αυτού πηγάζεται από την λογοτεχνία των Βίκινγκ, το νορβηγικό παραδοσιακό τραγούδι , τις ιστορίες από τα Ιρλανδικα νησιά και από θέματα που πηγάζουν από εμένα. 

Άφησα στον εαυτό μου μια μεγαλύτερη ελευθεριά για την έννοια του ''Meredead'' διηγώντας διάφορες  ιστορίες , πραγματικές μυστικιστικές ή και τα δύο.'' 

Το tracklist του ''Meredead'' είναι ως εξής : 

Spirits' Masquerade 
Étaín 
Velvet Heart 
Kråkevisa
To France (MIKE OLDFIELD cover)
Meredead 
Sigrlinn 
Mine Tåror er ei Grimme 
Empty Horizon 
Veritas
Nystev
Tell-Tale Eyes
Sorhleod (bonus track) 

No comments: