Friday, January 28, 2011

Γιατί άραγε οι Pantera δεν ξαναπαίζουν;

Ο πρώην drummer ιστορικής μπάντας από το Texas, Vinnie Paul μίλησε για το θέμα και απάντησε σε ένα ερώτημα που πολλοί οπαδοί του συγκροτήματος εκφράζουν πολλά χρόνια τώρα. Αυτοί που πρωτογνώρισαν τους τεξανούς και θαύμασαν τα μουσικά πεπραγμένα τους, στις αρχές του '80. Τα 11 χρόνια απουσίας (ουσιαστικά είναι 8 αφού διαλύθηκαν επισήμως το 2003) φαντάζουν μια μεγάλη εποχή αν αναλογιστεί κανείς οτι μια λαμπρή πορεία που ξεκίνησε το 1981, όταν o Vinnie Paul (κρουστά), o Dimebag Durrell (κιθάρα). ο Rex Brown (μπάσο και ο Terry Glaze (στα φωνητικά) θα σχημάτιζαν τους Pantera.

Ένας από την παλιά παρέα λοιπόν, ο Vinnie Paul έδωσε την δική του γνώμη και μάλλον έχει βαρύνουσα σημασία. Όχι μόνο σαν ιστορικό κομμάτι, αλλά και σαν κομμάτι του αδικοχαμένου του αδερφού και κιθαρίστα της μπάντας, Darrell 'Dimebag' Abbott δίνει την γνώμη του. Ο Darrell Dimebag δολοφονήθηκε πάνω στην σκηνή τον Δεκέμβριο του 2004.

Ο Paul μιλώντας στο Ρώσικο site Darkside είπε πως δεν υπάρχει καμιά πιθανότητα τα υπόλοιπα μέλη να παίξουν μαζί σαν Pantera αξαιτίας του χαμού του κιθαρίστα, παρά τα έξι 6 χρόνια που έχουν περάσει απο το περιστατικό. Θέλοντας να τονίσει το πόσο σοβαρά το βλέπει το θέμα λέει:

"Νομίζω πως είναι λίγο ασέβεια ακόμα να το προτείνεις [η επανένωση Pantera]. O Dime υπήρξε ένα τόσο μεγάλο κομμάτι, τόσο που θα φάνταζε γαϊδουρινό ακόμα και να το σκεφτόμαστε. Άφησε μια καταπληκτική κληρονομιά και θα παραμείνει ανέγγιχτη, είναι όμορφο, είναι αγνό και νομίζω πως έτσι θα πρέπει να το αφήσουμε".

O Paul αυτή την στιγμή περιοδεύει με τους συντοπίτες του Hellyeah.

No comments: