Friday, January 14, 2011

Πέθανε η τραγουδίστρια των Broadcast

Όπως ανακοίνωσε η δισκογραφική εταιρία Warp Records η Trish Keenan, τραγουδίστρια του Βρετανικού electronic pop duo Broadcast, πέθανε απο επιπλοκές που επήλθαν από πνευμονία. Χθες αναφέρθηκε πως η Keenan νοσηλευόταν και υπέφερε από τον ιό της γρίπης H1N1.






Το στιλ της μπάντας ήταν ένα μείγμα από ηλεκτρονικούς ήχους και τα φωνητικά της Keenan επηρεασμένα από το 60's και συγκεκριμένα από το αμερικανικό group της ψυχεδέλειας The United States of America. Ωστόσο ανεξάρτητα από της ομοιότητες και την ηλεκτρονική καταβολή η μουσική των Broadcast είχε συχνά έναν σκοτεινό ήχο- με ακαθόριστους ήχους και αναλογικές παραφωνίες δίνοντας έτσι μια ρετροφουτουριστική πτυχή.




Οι πρώτες κυκλοφορίες του ντουέτου ήταν singles με το The Book Lovers να κάνει την εμφάνισή του στα μέσα της δεκαετίας του '90. Το συγκεκριμένο κομμάτι έπαιξεκαι σαν soundtrack στη ταινία Austin Powers: Internatiional Man of Mystery. Η μπάντα κυκλοφόρησε συνολικά 4 δίσκους από το 2000 ως και το 2009. Ακόμα 2 συλλογές βγήκαν το 1997 (Work and Non Work) και το 2006 (The Future Crayon).

No comments: