Friday, December 10, 2010

O Eric Clapton πουλάει κιθάρες του


Ο Eric Clapton , ο θρυλικός "slowhand", θέλοντας να βοηθήσει και αυτός από την μεριά του στην θεραπεία από την εξάρτηση των ναρκωτικών και του αλκοόλ, βγάζει σε δημοπρασία μέρος της προσωπικής του συλλογής από κιθάρες.

Συγκεκριμένα τα λεφτά από τις πωλήσεις θα πάνε κατευθείαν στο "Crossroads Centre" στην Αντίγκουα. Η Αντίγκουα είναι ένα νησί της Καραϊβικής κάπου στη Δυτική Ινδία. Ο Clapton μετά από συνεχόμενες επισκέψεις στο νησί θεώρησε πως εκεί θα ήταν το κατάλληλο μέρος να ιδρύσει ένα κέντρο αποκατάστασης για αυτούς που πάσχουν από εξαρτήσεις. Όπως και ο ίδιος εξηγεί στο εισαγωγικό σημείωμα της σελίδας του κέντρου αποκατάστασης "Crossroards":
"Για πολλά χρόνια επισκεπτόμουν την Αντίγκουα... είναι ένα ιδιαίτερο καταφύγιο, ένα γαλήνιο μέρος όπου κάποιος μπορεί να αρχίσει την διαδικασία της επούλωσης των τραυμάτων και των άσχημων καταστάσεων της ζωής... Το όραμά μου ήταν να δημιουργήσω ένα κέντρο υψηλής ικανότητας να θεραπεύει τους ανθρώπους της Καραϊβικής και ολόκληρου του κόσμου".


Όσο αναφορά στις δημοπρασίες, στα hilights της δημοπρασίας είναι μια κιθάρα που ο καλλιτέχνης έπαιξε στα shows επανένωσης των Cream το 2005, και εκτιμάται πως η τιμή πώλησης θα ξεπεράσει τις £13,000 λίρες Αγγλίας. Η πώληση θα περιλαμβάνει επίσης μια τεράστια συλλογή από ενισχυτές και ηχεία συμπεριλαμβανομένου και ενως ζευγαριού ηχείων Μarshall. Χρησιμοποιημένα το 1970 όταν ο μεγάλος μουσικός έπαιζε μαζί με τους Derek and the Dominos, υλικό που αναμένεται να ξεπεράσει την τιμή των £5,00 λιρών.

Στο μεταξύ κιθάρες που του δώρισαν Jeff Beck,ο JJ Cale και ο Joe Bonamassa βγαίνουν και αυτές στο σφυρί.


Τα αντικείμενα θα βρίσκονται από τις 23 Ιανουαρίου έως και τις 26 του 2011 στην ιστοσελίδα http://www.bonhams.com/ , πριν από την έναρξη της πώλησης στις 9 Φεβρουαρίου.




Στο παρελθόν ο Clapton βοήθησε και συνέβαλε με πωλήσεις προσωπικών του μουσικών εργαλείων το 1999 και το 2004. Η περίφημη "Blackie", μια Fender Stratocaster δόθηκε στην τιμή ρεκόρ των £959,500 Λιρών Αγγλίας όταν η αρχική τιμή ήταν £607,500 Λίρες.


Με ένα μικρό ψάξιμο στην ιστοσελίδα μπορεί να δει κανείς και μια άλλη προσφορά που μάλλον έχει κάνει ο Σταρ, δίνοντας για δημοπράτηση χειρόγραφο με στίχους από το "Run back to your Side" από το 19η προσωπική του δουλειά που κυκλοφόρησε φέτος. Η αξία του εκτιμάται στις £2,900 λίρες Αγγλίας.

No comments: