Friday, December 10, 2010

Ο Jeff Waters των Annihilator "ανοίγει την καρδιά του" για το αδικοχαμένο μέλος τους

Μια δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο Καναδός κιθαρίστας των Annihilator-Jeff Waters μέσα από το internet. Πριν λίγες ώρες πληροφόρησε τους οπαδούς του συγκροτήματος πως ο πρώην drummer τους πέθανε. Στην εκτεταμένη αναφορά για την γνωριμία του με τον Dave, περιγράφει με τον δικό του τρόπο ώς εξής:

"Πρίν απο λίγες εβδομάδες (ενώ περιόδευα στην Ευρώπη), πληροφορήθηκα ότι χάσαμε έναν πρώην μέλος των Annihilator, τον Dave Machander, ο οποίος αποτελούσε μέλος της μπάντας για μια περιοδεία. Πέθανε απο καρκίνο.

Ο Dave ήταν ένας τρομερά καλός τύπος. Τον γνώρισα κάτω απο αγχωτικές συνθήκες. Το 1996 κάναμε έναν δίσκο, το 'Refresh The Demon'. Ο Randy Black τότε ήταν ο drummer μας και είχα αγοράσει σε όλους τα αεροπορικά εισητήρια για την επερχόμενη ευρωπαϊκή περιοδεία του 1996 για το'Refresh the Demon'.

12 μέρες ΠΡΙΝ η περιοδεία υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ξεκινήσει και έλαβα ένα τηλεφώνημα απο τον Randy που μου έλεγε ότι άμα δεν τον πλήρωνα την διπλάσια τιμή για το tour, δεν θα ερχόταν. Και θα πήγαινε να συνοδέψει μια καλλιτέχνιδα από το Βανκούβερ, την Bif Naked (που θα του προσέφερε προφανώς περισσότερα χρήματα). Του είπα πως δεν θα μπορούσαμε να το δεχτούμε αυτό και οτι αυτό ήταν πάρα, πάρα πολύ λάθος απο μέρους του να μας κρατάει 'όμηρους' με αυτόν τον τρόπο. Το θέμα το έληξε ο ίδιος φεύγοντας για την Bif Naked (η οποία τελείωνε το tour και ήταν έξω έτσι και αλλιώς!) αλλά το πιο σημαντικό είναι οτι ο Randy Black μας άφησε ΧΩΡΙΣ DRUMMER, δεν μπόρεσα να πάρω τα λεφτά μου πίσω από το εισιτήριο που είχα πληρώσει και είχαμε και μια περιοδεία που ξεκινούσε σε 12 μέρες!!!

12 μέρες ήταν πολυυυυ μικρό περιθώριο για να βρούμε κάποιον, να ενταχθεί και να παίξει ένα Annihilator set και εγω ακόμα και τότε ήλπιζα ότι θα μπορούσα να βρω κάποιον!!

Ο Dave Davis, που ήταν για πολύ καιρό ο κιθαρίστας, μας πρότεινε τον φίλο του τον Dave Machander και σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να αντεπεξέλθει σε αυτήν την πίεση των συναυλιών. Δεν είχα πειστεί αλλά και από την άλλη δεν είχα άλλη λύση από το να πω κυριολεκτικά το 'you are in' πρωτού ακόμα τον ακούσω να παίζει drums!

Κάναμε πρόβες στο Vancouver Island, εκεί όπου και οι οι δυο Dave ζούσαν. Είχαμε προγραμματίσει 6 πρόβες. Κανονικά, για έναν drummer με μας, επικεφαλέις σε ένα ευρωπαϊκό tour, χρειαζόμασταν 10 πρόβες.

Πολλοί drummers μπορούν να παίξουν μόνο με ένα 'κλικ'. Αυτό είναι κάτι σαν ήχος κουδουνιού που κρατάει τον ρυθμό στα ακουστικά του drummer και του επιτρέπει να πλησιάσει τον τέλειο συγχρονισμό με το παίξιμό του... τον βοηθάει να κάνει zoom τον ρυθμό και έτσι μπορεί να παίξει μόνος του. Ο Dave δεν ήταν καλός σε αυτό. Κλείδωνε, κολλούσε, δεν είχε παίξει έτσι μόνος ποτέ. Ήμουν σε κατάσταση πανικού. Όπως θα ήταν και ο καθένας. Έτσι, μεταξύ τέταρτης και έκτης πρόβας, και ενώ ήμουν έτοιμος να ακυρώσω, σχεδόν, έρχεται ο Dave Davis και μου λέει: 'Jef, γιατί απλά δεν βγάζουμε τον Machander ΕΚΤΟΣ ακουστικών, εκτός 'click', αφήνοντάς τον απλά να νιώσει τη μουσική?'

Είπα, ας προσπαθήσει, Dave.

Και έγινε. ΠΑΡ' ΟΛΑ ΑΥΤΑ ο τύπος έπαιξε φανταστικά. Πραγματικά καλά. Καλύτερα απο καλά. Και μετά απο αυτό, είχε μόνο δύο καλές πρόβες με εμάς και μπήκε στο αεροπλάνο και γάμησε στην περιωδεία. Ο τύπος το πήρε και το έκανε δικό του. Οι περισσότεροι θα τα ήχαν εγκαταλείψει μετά απο τις πρώτες πρόβες, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Και όλα αυτά χάρη στην πρόταση του Dave Davis για το tour!.

Τέλος πάντων, τον Dave Machander τον γνώρισα/είδα μόνο κατα τη διάρκεια εκείνου του tour. Ήταν βιοχημικός, αν οι πληροφορίες μου ήταν σωστές. Πολύ έξυπνος και όπως φάνηκε ήταν και πολύ καλός τύπος, επίσης!.

Στέλνω τη σκέψη μου σε αυτόν και στην οικογένεια του. Ήταν καλός άνθρωπος. Μια αγκαλιά απο μένα."

No comments: