Wednesday, April 06, 2011

Οι Opeth λύουν την συνεργασία τους με τον κιμπορντίστα τους

Μια συνεργασία 6 χρόνων έφτασε στο τέλος της. Με μια ανακοίνωση που έκαναν οι Opeth μέσα από την ιστοσελίδα τους ανακοίνωσαν το τέλος της κοινής τους πορείας με τον Per Wiberg, τον κιμπορντίστα τους:

"Ο κιμπορντίστας, Per Wiberg έχει απαλλαγεί από τα καθήκοντά του με τους Opeth, και αυτό αποτελεί μέρος μιας αμοιβαίας απόφασης του με την μπάντα. Την θέση των keyboards για τα επερχόμενα shows την έχει αναλάβει ένας μουσικός που ήδη κάνει πρόβες με την μπάντα. Η ταυτότητα του μουσικού θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Ο κιθαρίστας και τραγουδιστής των Opeth Mikael Akerfeltd έκανε την ακόλουθη δήλωση για το σχετικό θέμα:

"Λοιπόν, αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο, μια περιστρεφόμενη πόρτα των μελών της μπάντας κατά την διάρκεια των τελευταίων ετών, και τώρα, ο Per δεν είναι πλέον μέλος. Ο Mendez, ο Axe, ο Fredrik και εγώ αποφασίσαμε πως πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του Per αμέσως μετά τις ηχογραφήσεις του νέου άλμπουμ, και αυτό δεν αποτέλεσε έκπληξη για τον Per.

Το ήθελε, και αυτός με τη σειρά του να φύγει, έτσι θα έλεγα πως ήταν μια αμοιβαία απόφαση. Δεν υπάρχει καμία κακία και καμία μόλυνση, απλά είναι μια σχέση που έφτασε στο τέλος της και αυτό μονάχα. Ευχόμαστε στον Per τα καλύτερα, έκανε μια υπέροχη δουλειά στην ηχογράφηση του τελευταίου δίσκου, η οποία αποτελεί την τελευταία ηχογράφηση του με τους Opeth.

Οι Opeth δηλώνουν οτι είχε προαποφασιστεί να φύγει ο Weberg;

Οι Opeth ολοκλήρωσαν μια μεγάλη διαδικασία ηχογραφήσεων για την 10η του δουλειά κατα την οποία την μίξη ανέλαβε να την έχει κάνει για μια ακόμη φορά ο Steven Wilson. Οι Opeth δεν θα σταματήσουν τα live. Έχουν ετοιμάσει μια σειρά από εμφανίσεις σε πολλές χώρες μεταξύ των οποίων είναι και η χώρα μας στις 5 Ιουλίου μαζί με τους Judas Priest και τους Whitesnake.

No comments: