Wednesday, April 27, 2011

O Mikael Stanne των Dark Tranquillity στο καινούριο video clip των Insomnium.





Πάντα άρεσε στον Mikael Stanne να κάνει guest εμφανίσεις σε μπάντες. Σε πολλές στιγμές της μουσικής πορείας του θα τον ακούσουμε να δίνει το ουρλιαχτό του και τα καθαρά φωνητικά του σε δίσκους πολλών.
Θα τον ακούσουμε στο “Lunar Strain”, πρώτο album των καλών του φίλων In Flames το 1993, ενώ το 2003 θα δώσει τα καθαρά του στο τραγούδι “Frozen” του Ελληνο-Σουηδικού σχήματος των Nigthrage.
Το 2008 θα τραγουδήσει για τους Θεσσαλονικιούς, Scar of the Sun για ένα κομμάτι μόνο το οποίο φέρει την ονομασία “Ode To a Failure”. Οι Scar Of The Sun είναι ένα από τα συγκροτήματα που θα βρεθούν στην ίδια σκηνή με τους Dark Tranquillity στις 21 και 22 Μάιου σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα αντίστοιχα.
Με φιλανδούς ο Mikael Stanne θα συνεργαστεί 2 φορές. Η πρώτη θα συμβεί το 2010 στο ντεμπούτο των Solution 45, όταν και θα τον ακούσουμε σε δύο κομμάτια. "Bladed Vaults" και "On Embered Fields Adust".
Η δεύτερη θα γίνει με τους Insomnium για το τραγούδι “Weather The Storm”. Χθες οι Φιλανδοί έδωσαν στην δημοσιότητα το καινούριο τους video clip από το συγκεκριμένο τραγούδι. Το video γυρίστηκε στο club Underworld του Λονδίνου όταν οι Φιλανδοί Insomnium περιόδευαν μαζί με τους Tranquillity.
Την χρονιά που μας πέρασε οι Nightrage θα ζητήσουν για άλλη μια φορά την βοήθεια του φίλου τους Stanne, αυτή τη φορά όμως για το τραγούδι “Gallant Deeds” από το album ''Descent into Chaos'' (2005) το οποίο τελικά δεν κυκλοφόρησε. Το κομμάτι αυτό θα συμπεριλαμβάνεται στην επανακυκλοφορία των Nightrage που θα έχει την ονομασία “Vengeance Descending”.

No comments: