Thursday, April 28, 2011

Έκθεση για τον David Bowie στην Νέα Υόρκη

Μια νέα έκθεση που θα έχει σαν θέμα της τον David Bowie πρόκειται να ανοίξει τις πύλες της στην Νέα Υόρκη και πιο συγκεκριμένα στο  Museum of Arts and Design.

Η έκθεση που θα έχει το όνομα "David Bowie, Artist",θα ανοίξει τις πύλες της στις 9 Μαΐου και εκτός των άλλων θα περιέχει μια σειρά προβολών ταινιών, από το ''Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'' (1973), το ''The Hunger'' (1983) μέχρι και το ''Basquiat'' (1996) καθώς και μια νέα 35mm print του ''The Man Who Fell to Earth'' (1976).

Οι κριτικοί περιγράφουν την έκθεση σαν μια "πολυεπίπεδη και διεισδυτική ματιά, σαν έναν επαναπροσδιορισμό της καριέρας του Bowie, ενός καλλιτέχνη που στηρίχθηκε τα μέγιστα στην εικόνα που κάθε φορά παρουσίαζε".

Ο Bowie χαρακτηρίζεται σαν ένας επαναστάτης ο οποίος συνδύαζε το θέατρο, το avant-garde, τη μουσική και την μοντέρνα τέχνη και τα τοποθετούσε όλα κάτω από ένα rock πρίσμα, τόσο στη μουσική του όσο και στις δουλειές του στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Ουσιαστικά μέσα από αυτήν την έκθεση ο Bowie παρουσιάζεται σαν μια από τις πλέον επιδραστικές καλλιτεχνικές φιγούρες του 20ου αιώνα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Ιουλίου!

No comments: