Wednesday, March 02, 2011

Ετοιμάζεται βιογραφία για τον Marilyn Manson

Εξουσιοδοτημένη από τον ίδιο τον καλλιτέχνη, η Erin Broadley, πρώην δημοσιογράφος της LA Weekly, ετοιμάζει την βιογραφία του Αμερικανού σταρ. Κατά το παρελθόν έχει ξαναγραφτεί κάτι ανάλογο για τον ίδιο, και συγκεκριμένα το 1988 το βιβλίο με την ονομασία "The Long Hard Road Out of Hell", αλλά αυτή τη φορά δεν θα γίνει έτσι.

Μερικά χρόνια πριν, η δημοσιογράφος είχε γράψει ένα άρθρο για λογαριασμό της εφημερίδας που δούλευε, για τον Travis Keller (μουσικός συντάκτης και φωτογράφος). Σε αυτό το άρθρο ο Keller μιλούσε για κάποιες ιστορίες ακολασίας που συμμετέχων ήταν ο Marylin Manson. Σε αυτό το κείμενο ο δημοσιογράφος τον αποκαλούσε εχθρό και τον κατέτασσε αυτόν και τους οπαδούς του στην 1η θέση επικινδυνότητας παγκοσμίως. Η δημοσιογράφος από τότε ασχολήθηκε εκτενέστερα με το θέμα αλλά από μια διαφορετική σκοπιά όμως.


Σύμφωνα με την LA Weekly "Έγινε δεκτή στον ιερό χώρο του Manson (ένα φυσιολογικό διαμέρισμα παρεπιπτόντως) και έγινε η έμπιστη φίλη του στάρ". Απο το παραπάνω μπορούμε να καταλάβουμε πως η βιογραφία δεν γίνεται από μια κριτική ματιά προς στον Manson.


Η γνώμη του καλλιτέχνη είναι η εξής: "Ζήτησα από την Erin Broadley να γράψει να περιγράψει με μια αντικειμενική γραφή την ζωή μου επειδή τρέφω μεγάλο σεβασμό για αυτήν. Νομίζω ότι έχει τα κότσια να είναι η επόμενη Lee Miller" (σπουδαία ανταποκρίτρια κατά τον 2ο παγκ. πόλεμο του περιοδικού Vogue. Κάλυπτε μεγάλα γεγονότα του πολέμου).

O Marilyn ολοκληρώνει και έναν δίσκο ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει από την Cooking Vinyl Records μέσα στο 2011. Έχουν ηχογραφηθεί 13 κομμάτια και έχουν χαραχτηριστεί από τον Manson ως "very death metal".



Πάντως επωφελούμενοι από το σχετικό άρθρο, ψάχνοντας βρήκαμε πως ο Manson εκτός από την βιογραφία που έγραψε με την βοήθεια άλλων το 1988, ασχολήθηκε και με τη συγγραφή ενός άλλου βιβλίου. Πρόκειται για μια νουβέλα η οποία δεν έχει εκδοθεί ακόμα. Αλλά έχει γραφτεί και φέρει τον τίτλο "Holy Wood". Γράφτηκε κατά την περίοδο1999-2000. Το βιβλίο το είχε οραματιστεί να είναι κομμάτι στον δίσκο "Holy Wood (In the Shadow of the VAlley of Death)". Παρέμεινε ανέκδοτο μετά από μια σειρά καθυστερήσεων από τον ίδιο τον Marilyn Manson που όπως είχε πει υπήρξε ένας "πόλεμος δημοσιεύσεων".


Για το περιεχόμενο του βιβλίου ο Manson θα πει κάποια στιγμή: "Η όλη ιστορία αν την πιάσεις από την αρχή, είναι παράλληλη με την δική μου, αλλά δοσμένη με μεταφορές και διάφορους συμβολισμούς, από τους οποίους κάποιοι μπορούν να αντλήσουν πράγματα. Στο βιβλίο υπάρχει το φαινόμενο του να είσαι αθώος και αφελής, όπως ο Αδάμ πριν υποπέσει στο προπατορικό αμάρτημα. Και δει το Hollywood, που το χρησιμοποιώ σαν μεταφορά και αντιπροσωπεύει το πιστεύω του κόσμου για τον τέλειο κόσμο. Ακόμα το βιβλίο αναφέρεται στα "θέλω"-της ζωής σου- που δεν ταιριάζουν σε έναν κόσμο που δεν ανήκεις, σε έναν κόσμο που δεν σε αποδέχεται, που σε ρίχνει κάτω σε κάθε σου βήμα, παλεύοντας και παλεύοντας και παλεύοντας... και τελικά φτάνεις εκεί, και όλοι γύρω σου είναι οι ίδιοι άνθρωποι που σε έριχναν κάτω σε κάθε σου βήμα, από την πρώτη στιγμή. Έτσι αυτομάτως μισείς οποιονδήποτε βρίσκεται γύρω σου. Τους κατηγορείς που σε έκαναν κομμάτι αυτού του παιχνιδιού. Εμπορεύεσαι ένα κελί για ένα άλλο μερικές φορές. Αυτό γίνεται η επανάσταση, και καταντά αρκετά ιδεαλιστικό το να πιστεύεις πως μπορείς να αλλάξεις τον κόσμο, και αυτό που καταλαβαίνεις στο τέλος είναι ότι δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα παρα μόνο τον εαυτό σου".

No comments: