Thursday, March 24, 2011

Η πρώτη διαλυμένη κιθάρα του Kurt Cobain εκτίθεται σε έκθεση για τους Nirvana

Κομμάτια της πρώτης κιθάρας που διέλυσε επί σκηνής ο Kurt Cobain εκτίθενται σε έκθεση που γίνεται για την μπάντα στην πόλη του Seattle.
Tα κομμάτια από την Univox Hi-Flyer του Cobain είναι ανάμεσα στα 200 εκθέματα της έκθεσης με τίτλο  'Nirvana: Taking Punk To The Masses'.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται ακόμα το κίτρινο γιλέκο που ο Cobain συνήθιζε να φορά συχνά κατά την περίοδο 1991-1994,χειρόγραφους στίχους για τα τραγούδια 'Spank Thru' και 'Floyd The Barber',καθώς και τον φτερωτό άγγελο που βρισκόταν επί σκηνής κατά τη διάρκεια της "In Utero Tour" της μπάντας.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 22 Απριλίου στο Experience Music Project που βρίσκεται στην γενέτειρα της μπάντας.




Ο Krist Novoselic δήλωσε για την έκθεση: "Είναι σπουδαίο που σύντομα θα υπάρχει μια έκθεση στην οποία θα προβάλλεται η συνεισφορά του Kurt στην μουσική και τον πολιτισμό. Υπάρχει μια ιστορία που έχει τους Nirvana σαν επίκεντρό της,αλλά στην ουσία περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους,μπάντες και ιδρύματα,που συνθέτουν μια ολόκληρη μουσική κοινότητα".

No comments: