Friday, March 04, 2011

Απαγόρευση στον Bob Dylan να παίξει στην Κίνα

Σύμφωνα με ένα άρθρο, Κινέζοι αξιωματούχοι βρίσκονται στην διαδικασία αναθεώρησης ενός αιτήματος από τον Bob Dylan να δώσει παραστάσεις στην χώρα της ανατολής. Ο καλλιτέχνης είχε προγραμματίσει να κάνει κάποιες εμφανίσεις σε Πεκίνο και Σανγκάη την περασμένη χρονιά αλλά οι συναυλίες αναβλήθηκαν για λόγους που δεν είναι ακόμα ασαφείς.

Μεταφέρουμε το άρθρο όπως ακριβώς γράφτηκε:
Σύμφωνα με κάποιους κύκλους, η συμφωνίες δεν ευοδώθηκαν εξαιτίας μιας οικονομικής διαμάχης με Ταϊβανέζο promoter, αλλά ο ίδιος ισχυρίζεται πως το πρόβλημα προήλθε από το Υπουργείο πολιτισμού της Κίνας το οποίο είχε απαιτήσει από τον Dylan να μην βλάψει τα αισθήματα του Κινεζικού λαού με τα shows του.

Η Κινεζική κυβέρνηση είναι γνωστή για τον έλεγχο που εφαρμόζει σε καλλιτέχνες από την Δύση πριν αυτοί έρθουν να παίξουν στην χώρα. Έλεγχος σε αυτούς και στη δουλειά τους. Ο Dylan ενδεχομένως να θεωρείται επικίνδυνη φιγούρα από την Κινεζική κυβέρνηση, για την συμμετοχή του σε κινήματα διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του εξήντα και τους αντιπολεμικούς στίχους του.

O Dylan έτσι και αλλιώς θα βρίσκεται στην Ασία κατά το φθινόπωρο την άνοιξη που μας έρχεται. Συναυλίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στο Χόνγκ-Κόνγκ στις 12 Απριλίου και στην Σιγκαπούρη στις 15 Απριλίου. Υπάρχουν ακόμα και φήμες πως ο Dylan θα παίξει στην πόλη Χό Τσι Μινχ του Βιετνάμ στις 10 Απριλίου.

No comments: