Tuesday, March 01, 2011

Amorphis: Εξώφυλλο και λεπτομέρειες για την "Αρχή του κόσμου"

Προς τιμή της ημέρας του Kalevala(*1) οι Amorphis ανακοίνωσαν το όνομα του δίσκου αλλά και τη λίστα με τα κομμάτια που θα εμπεριέχονται στον νέο, επερχόμενο δίσκο, που θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαΐου, 2011. Τον Απρίλιο η μπάντα θα προσφέρει ένα πρώτο δείγμα του νέου υλικού κυκλοφορώντας το single με την ονομασία "You I Need".

Ο κεντρικός χαραχτήρας των νέων κομματιών είναι ένας εικονικός ήρωας της Φιλανδικής μυθολογίας, ο Väinämöinen(*2). Του οποίου η ιστορία έχει ειπωθεί αριστοτεχνικά από τον στιχουργό Pekka Kainulainen. Με τον τίτλο "The Beginning of Times", το νέο album αποτελεί για τους Amorphis μια πρόκληση απελευθέρωσης όσον αφορά τη μουσική και τους στίχους. Περιλαμβάνει 12 κομμάτια συνολικής διάρκειας 54 λεπτών. Επιπλέον, η πρώτη digipack θα περιέχει ένα bonus κομμάτι, το "Heart's Song".

Στο "The Beginning of Times" η παραγωγή έγινε από την ίδια την μπάντα. Τα φωνητικά κάτω από την καθοδήγηση του Marco Hietala (Nightwish, Tarot) στο δικό του Home studio στο Kuopio. Όπως και στο προηγούμενο album το mixing έγινε από τον Mikko Karmila. Το εξώφυλλο είναι μια υπέροχη ερμηνεία από τον Travis Smith της μυθολογικής γέννησης του κόσμου από ένα αυγό.

Τον Ιούνιο οι Amorphis θα ξεκινήσουν μια εκτεταμένη περιοδεία για το "The Beginning of Times", η οποία θα συνεχιστεί εώς και το 2012.

AMORPHIS - THE BEGINNING OF TIMES


1. Battle For Light
2. Mermaid
3. My Enemy
4. You I Need
5. Song of the Sage
6. Three Words
7. Reformation
8. Soothsayer
9. On a Stranded Shore
10. Escape
11. Crack in a Stone
12.
Beginning of Time
13. Heart's Song (digipack bonus)



(*1): To Kallevala είναι ένα μυθολογικό Έπος του 19ου αιώνα γραμμένο από τον Elias Lönnrot. Θεωρείται και ως το εθνικό έπος της Φιλανδίας και ένα από τα σημαντικότερα έργα της Φιλανδικής λογοτεχνίας. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ.

(*2) Väinämöinen: Η ιστορία του πιο σημαντικού χαραχτήρα της Φιλανδικής μυθολογίας και λαογραφίας. Είναι ο Φινλανδικός θεός Väinämöinen του οποίου ο μύθος τον ήθελε να είναι εξαιρετικά δυνατός, ένας σοφός γέροντας που είχε μαγική φωνή. Κάποιοι πιστεύουν πως ο Väinämöinen ήταν ο δημιουργός του κόσμου, ένας αρχαίος ήρωας και ένας σαμάνος με μεγάλη επιρροή.


No comments: