Wednesday, February 23, 2011

Serj Tankian: Video από τις πρόβες του "Προμηθέα Δεσμώτη"

Άν ο Serj Tankian θα έπρεπε να ασχολείται ταυτόχρονα με όλα αυτά που έχει καταπιαστεί τότε το λόγο θα είχε η επιστήμη, επειδή θα χρειαζόντουσαν άλλοι δύο τουλάχιστον πανομοιότυποι Tankian, για να τον βοηθάνε.

Το νέο του καλλιτεχνικό επιχείρημα είναι ένα musical που φέρει τη δική του σφραγίδα στο συνθετικό μέρος. Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση με τίτλο "Prometheus Bound" και αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο American Repertory Theatre (ART) του πανεπιστημίου Harvart, στις 25 Φεβρουαρίου. Το Rock Musical θα δίνει παραστάσεις για 2 μήνες περίπου, εώς και τον Απρίλιο. Μεταφράζοντας τον τίτλο της παράστασης, αμέσως θα καταλάβουμε ότι πρόκειται για τον "Προμηθέα Δεσμώτη". Κάποιος θα χαρακτήριζε το συγκεκριμένο έργο που ανεβαίνει από τη θεατρική ομάδα του αμερικανικού πανεπιστημίου, σαν μια ροκ τραγωδία.

To αυθεντικό έργο, ο Προμηθέας Δεσμώτης είναι μια ελληνική τραγωδία γραμμένη από τον Αισχύλο (τραγικό ποιητής της αρχαιότητας). Στο έργο ο Προμηθέας αρνείται ηρωικά, αλυσοδεμένος και τιμωρούμενος, να υποκύψει στο θέλημα του θεού Δία. Ο προμηθέας όντας αθάνατος υποπίπτει σε μια αμαρτία παίρνοντας το μέρος των θνητών.

Πρόβες από την παράσταση μπορείτε να δείτε ΕΔΩ μιας και ο ίδιος ο Serj Tankian διέθεσε το υλικό από την σελίδα του στο facebook.

Σκηνοθέτιδα αυτής της παράστασης είναι η Diane Paulus. Η Αμερικανίδα σκηνοθετεί παραστάσεις του θεάτρου και της όπερας και ανήκει στο δυναμικό του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ από το 2009. Στο παρελθόν έχει προταθεί για το θεατρικό βραβείο Tony για το Rock Musical "Hair". To 2009 θα λάβει το βραβείο "Harvard College Women's Leadership".

No comments: