Thursday, February 10, 2011

Neil Peart (Rush): "Far and Away"


Η αφήγηση ενός ενδοσκοπικού ταξιδιού

"Ακολουθώντας την παράδοση του "Ghost Rider" και του "Traveling Music", ο drummer των Rush, Neil Peart, συσχετίζει με το τέταρτο προηγούμενο βιβλίο περιοδείες με την μπάντα, οδικά ταξίδια και προσωπικές ανακαλύψεις σε αυτό το ενδοσκοπικό οδοιπορικό. Από τα Πάνω και τα Κάτω ενός επαγγελματία καλλιτέχνη στην γέννηση ενός παιδιού, αυτή η αποκαλυπτική αφήγηση εξιστορεί 22 περιπέτειες του μεγαλύτερου drummer της Rock, ενθουσιώδη μοτοσικλετιστή, συζύγου και πατέρα. Το ίδιο παίκτης όσο και διορατικός, ο Pearth αγαπάει να παίζει κρουστά και ο ανοιχτός δρόμος γίνεται ένα πλεκτό που υφαίνεται μέσα απο την εξιστόρηση του, καθώς εξερευνά τους ορίζοντες σε σώμα και πνεύμα, διαχωρίζοντας τις παρατηρήσεις του σχετικά με την φύση, της κοινωνίας και του εαυτού του. Πολύχρωμες εικόνες σε όλο αυτό το ταξίδι του δρόμου που θα έχουν απήχηση τόσο στους φίλους των Rush όσο και στους λάτρεις της μοτοσικλέτας".

Αυτή ήταν η περιγραφή από τον εκδότη του νέου βιβλίου του μεγάλου καλλιτέχνη και συγγραφέα που τιτλοφορείται "Far and Away: A Prize Every Time" και αναμένεται να κυκλοφορήσει την 1η Μαΐου, 2011.

Αυτό θα είναι το 5ο συγγραφικό επιχείρημα για τον Neil Pearth. Όλα τα βιβλία του είναι μικρές αφηγήσεις τις ζωής του, και τα ταξίδια του με τις BMW μοτοσικλέτες του. Στιγμές ωραίες με το ιστορικό συγκρότημα αλλά και τραγικές που σημάδεψαν για πάντα την ζωή του.

1ο βιβλίο:
The Masked Rider:Cycling in West Africa (1996)
Ένας μήνας μεγάλου ταξιδιού με την μοτοσικλέτα στο Καμερούν τον Νοέμβριο του 1988. Στο βιβλίο ο Pearth περιγράφει τις εμπειρίες του ίδιου και των τεσσάρων φίλων του σε πόλεις και χωριά. Στην αρχική έκδοση τυπώθηκε ένας περιορισμένος αριθμός βιβλίων αλλά έπειτα από τις καλές κριτικές και την εμπορική επιτυχία το Masked Rider θα επανεκδοθεί πάλι το 2006.


2o βιβλίο
Chost Rider: Travels on the Healing Road (2002)
Μετά το θάνατο της γυναίκας του και της μονάκριβης κόρης του ο Neil θα γράψει το συγκεκριμένο βιβλίο. Σε μια προσπάθεια να ξαναφέρει την ζωή του πίσω, έτσι όπως ξεκίνησε θα κάνει ένα εκτενές ταξίδι σε ολόκληρη τη Νότια Αμερική. Το Chost Rider είναι μια αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο, του Pearth στον δρόμο.

3ο βιβλίο
Traveling Music: The Soundtrack Of My Life And Times (2004)
Αποφασίζοντας να κάνει ένα ταξίδι και αυτή τη φορά με αμάξι, o Peart αντικατοπτρίζει την ζωή, την καριέρα, την οικογένεια και την μουσική. Αυτό είναι το θέμα στο τρίτο κατά σειρά βιβλίο του. Ο Peart συνεχίζει να κουβαλά συναισθηματικές ουλές, αλλά χτίζει και μια νέα ζωή. Και εδώ το βιβλίο είναι μια αφήγηση σε πρώτο πρόσωπο.

4ο βιβλίο
Roadshow: Landscape With Drums, A Concert Tour by Motorcycle (2006)
30 χρόνια χρόνια απο τότε που ο Peart μπήκε στους Rush το συγκρότημα ξανα σμίγει για την περιοδεία της 30ης επετείου Εδώ υπάρχουν λεπτομέρειες πίσω από τα drumkit του Neil, των παρασκηνίων αλλά και των μηχανών του - BMW R1150GS και R1200GS.

No comments: