Friday, February 18, 2011

H συνεργασία της Björk που εκπλήσει

Σε οποιαδήποτε από τις εφτά δισκογραφικές της δουλειές, παρουσίασε κάτι ξεχωριστό. Σε οποιαδήποτε δημόσια εμφάνισή της τράβηξε τα βλέμματα με την πρωτοτυπία της. Και τώρα στο όγδοο μουσικό της βήμα, η Björk ετοιμάζεται να μας αφήσει με ερωτήματα για τις επιλογές της ή και να γεννήσει εντυπώσεις. Μάλλον το δεύτερο θα επιχειρήσει…

Omar Souleyman. Μπορεί και να μην λέει τίποτα η ανάγνωση του ονόματος. Είναι ένας διάσημος μουσικός από την Συρία που η μουσική του έχει γίνει ευρύτερα γνωστή , τα τελευταία χρόνια στην Αμερική. Ακούγοντας τον ήχο του θα καταλάβει κανείς ότι είναι μια ιδιαίτερη επιλογή από πλευράς Björk και αναμενόμενη ταυτόχρονα. Το Αραβικό στιλ της μουσικής του αλλά και της ενδυμασίας του παραξενεύει όσους δεν ξέρουν τι θα επακολουθήσει στην επερχόμενη συνεργασία των δυο.



Ο Souleyman εκτός από το ανατολίτικο στιλ συχνά χρησιμοποιεί και ηλεκτρονικά στοιχεία. Η Αμερικάνικη δισκογραφική Sublime Frequencies έχει αναλάβει τους 2 τελευταίους του δίσκους.



Το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους θα βγει σε περιορισμένης έκδοσης 12ιντσο, CD και σε κάποια ημερομηνία που δεν έχει ανακοινωθεί θα υπάρξει και η δυνατότητα download των κομματιών.



Σύμφωνα με δελτίο τύπου είναι « Η πρώτη φορά στην ιστορία που μεγάλος pop καλλιτέχνης της δύσης συνεργάζεται με Σύριο της dadke και Iraqi μουσικής».


Ένα μικρό δείγμα του Omar Souleyman μπορείτε να δείτε παρακάτω:


No comments: