Tuesday, February 15, 2011

Οι νικητές και οι χαμένοι των Grammy




Στις 13 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή, πραγματοποιήθηκε η 53η τελετή απονομής βραβείων Grammy. Το γεγονός συνέβη στο Staples Center του Los Angeles. Στους νικητές είχαμε εκπλήξεις αλλά και αδιαφιλονίκητα φαβορί βλ. Lady Gaga. Σας παρουσιάζουμε κάποιους απο τους νικητές της μεγάλης βραδιάς σε κατηγορίες:
Record of the Year
Need you Now - Lady Andebellum
Το σχήμα απο το Νάσβιλ του Τενεσί κατάφερε να νικήσει τους κατα πολλούς, ανίκητους αντιπάλους του. Μια ιδιαίτερη μουσική κατεύθυνση (Country, Country Pop): Nothing On You - Bruno Mars,
I Love the Way You Lie - Eminem/Rihana
F*** You - Cee Lo Green
Empire State of Mind - Jay-Z/Alicia Keys



Album Of The Year
Arcade Fire - The Suburbs
Αυτός και αν ήταν ο φωνέας τον γιγάντων... Νίκησε Eminem, Lady Gaga, Katy Perry αλλά και τους νικητές της προηγούμενης κατηγορίας (Lady Andebellum). Άξιοι!



Song Of The Year
Need You Now - Dave Heywood, Josh Kear, Charles Kelley & Hillary Scott (συνθέτες Lady Andebellum)
Aντίπαλοι του το χιλιοακουσμένο Love The Way You Lie, Beg Steal Or Borrow του Ray LaMontagne, F*** You και το The House That Built Me του Tom Douglas και του Allen Shamblin.





Artist of The year
Esperanza Spalding
Οι οπαδοί του μικρού Justin Bieber δεν θα επιθυμούσαν να ακούσουν κανένα άλλο όνομα να πέρνει τον συγκεκριμένο τίτλο. Και όμως ο τίτλος δώθηκε σε μια καλλιτέχνιδα που για πολύ λίγους ήταν το φαβορί.


Best Electronic/Dance Album
La Roux/La Roux
Εδώ δεν έχουμε έκπληξη. Η La Roux εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή. Μεγάλες συνεργασίες στα πρώτα της βήματα. Είναι μόλις 23 χρονών. Στους άλλους υποψηφιότητες θα δούμε τους: ΒΤ, The Chemical Brothers, Goldfrapp, Groove Armada.


Best Solo Rock Vocal Performance
Helter Skelter - Paul McCartney
Είναι ένα τραγούδι γραμμένο απο τον ίδιο τον McCartney. Ηχογραφήθηκε απο τους Beatles για το ομόνυμο LP, The Beatles και με το όνομα The White Album.
Υπόλοιπες υποψηφιότητες: Run Back To Your Side - Eric Clapton, Crossroads - John Mayer, Sliver Rider - Robert Plant, Angry World - Neil Young


Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocals
Tighten Up - The Black Keys
Υπόλοιποι υποψήφιοι:
Ready to Start - Arcade Fire
I Put A Spell On You - Jeff beck/Joss Stone
Radioactive - Kings of Leon
Muse - The Resistance



Best Hard Rock Performance
New Fang - Them Crooked Vultures
Supergroup. Και εδώ ο Dave Grohl. Ένας από τούς τρείς. Αυτή τη φορά να βρίσκεται πίσω από το όργανο το οποίο τον έκανε γνωστό. Δεν είναι ανάγκη να το αναφέρουμε... Nirvana. Το κομμάτι New Fang αξίζει να το χτυπήσει κανείς στο YouTube.

Best Metal Performance
El Dorado - Iron Maiden
Οι Maiden που με την τελευταία τους δουλειά, The Final Frontier προβλημάτισαν. Αλλα να που βρίσκονται νικητές της 53ης απονομής των Grammy...
Υπόλοιποι υποψήφιοι: Let The Guilt Go - Korn, In Your Words - Lamb of God, Sudden Death - Megadeth, World Painted Blood - Slayer.



Best Rock Instrumental Performance
Hammerhead - Jeff Beck
To τραγούδι γράφτηκε απο τον ίδιο τον Jeff Beck και τον Jason Rebello. Ανήκει στον 10o δίσκο Beck που φέρει την ονομασία Emotion & Commotion.
Υπόλοιποι υποψήφιοι: Black Mud - The Black Keys, Do The Murray - Los Lobos, Kundalini Bonfire - Dave Matthews & Tim Reynolds, The Deathless Horsie - Dweezil Zappa



Best Rock Album
Resistance - Muse
Υπόλοιποι Υποψήφιοι:
Emotion & Commotion - Jeff Beck
Backspacer - Pearl Jam
Mojo - Tom Petty And The Heartbreakers
Le Noise - Neil Young


Best New Age Album
Miho: Journey To The Mountain - Paul Winter Consort
Υπόλοιποι υποψήφιοι:
Ocean - Michael Brant DeMaria
Sacred Journey Of Ku-Kai, Volume 4 - Kitaro
Dancing Into Silence - R. Carlos Nakai, William Eaton & Will Clipman instrumental Oasis, Volume 4 - Zamora



Αυτές ήταν κάποιες απο τις συνολικά 109 κατηγορίες. Νικητές, ηττημένους αλλά και περισσότερες λεπτομέρειες που αφορούν την βραδιά της 53ης απονομής των μουσικών βραβείων Grammy μπορείτε να δείτε αφού επισκευθείτε την σελίδα Grammy.com

No comments: