Monday, February 07, 2011

Τα αίτια θανάτου του Gary Moore

Σύμφωνα με την εφημερίδα The Sun, η αιτία θανάτου του Gary Moore ήταν ο εμετός που έκανε κατά τη διάρκεια του ύπνου του.
Όπως λένε πριν κοιμηθεί ήπιε σαμπάνια και brandy, κατά τη διάρκεια του ύπνου έκανε έμετο και πνίγηκε.
Τον βρήκε η συνοδός του που κάλεσε ασθενοφόρο αλλά ήταν αργά...

Και η ανακοίνωση στο επίσημο site του Gary Moore:

"It is with deep sorrow and regret, that we have to announce that Gary Moore passed away while on holiday in Spain last night.

Our thoughts are with his children, family and friends at this sad time.
Gary Moore, RIP"
1952-2011


Γεννημένος στο Μπέλφαστ, ο Μουρ ήταν ακόμα παιδί όταν έπιασε πρώτη φορά στα χέρια του κιθάρα. Μέχρι τα δεκαέξι του χρόνια είχε καταφέρει να γίνει γνωστός στην ιδιαίτερη πατρίδα του ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς της περιοχής. Σύντομα μετακόμισε στο Δουβλίνο, όπου αρχικά έγινε μέλος του συγκροτήματος Skid Row.

Ο ταλαντούχος Μουρ ξεχώρισε αμέσως για το αργό, ρυθμικό, μελωδικό στιλ με το οποίο έπαιζε κιθάρα και κατόπιν πρόσκλησης του Φιλ Λάινοτ μεταπήδησε στους Thin Lizzy.

Παρά το γεγονός ότι οι σχέσεις του με τον τραγουδιστή και συνθέτη των Thin Lizzy ήταν άκρως ανταγωνιστικές, οι δυο τους παρέμειναν συνεργάτες για πολλά χρόνια και ένωσαν τις δυνάμεις τους στα hit «Parisienne Walkways» και «Out in the fields».

Μετά τον θάνατο του Λάινοτ το 1986 ο Μουρ συνέχισε τη σόλο καριέρα του πραγματοποιώντας συνεργασίες με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής.

ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ!

No comments: