Sunday, February 06, 2011

Πέθανε ο Gary Moore

Ο θρυλικός κιθαρίστας από το Μπέλφαστ, πέθανε στον ύπνο του χτες βράδυ κι ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην Ισπανία σε ηλικία 58 ετών.

Ο Gary Moore ξεκίνησε την σπουδαία επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 16 ετών, όταν και μετακόμισε στο Δουβλίνο προκειμένου να ενταχθεί στους Skid Row με τους οποίους ηχογράφησε 2 δίσκους. Τα ''Skid'' (1970) και ''34 Hours'' (1971).





Ειδήμων στο Blues, το Hard Rock και την Jazz, είχε συμμετάσχει σε μια πληθώρα από άλμπουμ ιρλανδών καλλιτεχνών όπως οι Dr. Strangely Strange καθώς και ως σόλο καλλιτέχνης.

Κατα περιόδους, είχε ενταχθεί και στους Thin Lizzy του Phil Lynott. Αν και η σχέση μαζί του, υπήρξε άκρως ανταγωνιστική , οι δύο μουσικοί είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους δημιουργώντας θρυλικά κομμάτια όπως το ''Parisienne Walkways'' (1979) και το ''Out In The Fields'' (1985) που έφτασε μέχρι το No 5 στα βρετανικά chart.

Η κληρονομία που άφησε πίσω του ο σημαντικός αυτός κιθαρίστας περιλαμβάνει 20 στούντιο άλμπουμ, 6 live συλλογές και πληθώρα από σπουδαία τραγούδια όπως τα ''Still Got The Blues'' , ''Over The Hills And Far Away'', ''The Loner'', ''You Know I Love You'', ''Emerald'', ''Oh Pretty Woman''  και πολλά άλλα.


No comments: