Friday, February 25, 2011

Beastie Boys: Επιτέλους! Η ημερομηνία κυκλοφορίας του καινούριου album + λεπτομέρειες


Είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο του 2009 αλλά υπήρξε μια αναβολή, εξαιτίας της διάγνωσης καρκίνου στον Adam "MCA" Yauch. Ο λόγος για το album, το 8o κατά σειρά για τους Αμερικανούς με την ονομασία "Hot Sause Committee, Pt 1". Η νέα ημερομηνία κυκλοφορίας ορίστηκε η 19η Απριλίου για την Αμερική και για την Αγγλία κατα πάσα πιθανότητα η 18η Απριλίου.

Το "Hot Sause Committee, Pt1" ηχογραφήθηκε μεταξύ 2008 και 2009 και εταιρία που το κυκλοφορεί είναι η Capitol.

Το αρχικό όνομα του δίσκου ήταν ''Tadlock's Glasses'' και ένα single του δίσκου με το κομμάτι "Too many Rappers" κάνει την εμφάνισή του τον Ιούλιο του 2009. Η ιστορία πίσω απο το όνομα αυτό είναι ενδιαφέρουσα. Πρόκειται για κάποιον με το όνομα Tadlock που υπήρξε κατά το παρελθόν οδηγός λεωφορείου και για μια μεγάλη περίοδο οδηγός του Elvis Presley. O Elvis κάποια στιγμή του χάρισε γυαλιά για τα οποία ο ίδιος ήταν πολύ περήφανος. Πιθανολογείται ότι η ιστορία με τα γυαλιά του Tadlock ήταν απλά ένα κατασκεύασμα των μέσων.

Το κομμάτι "Too Many Rappers" έπιασε την θέση #93 του τοπ 100 του billboard ενώ κέρδισε μια υποψηφιότητα στα βραβεία Grammy στην κατηγορία "Βest Rap Performance by a Duo or Group" και μπορείτε να το ακούσετε στον παρακάτω player.

Όσο αναφορά τη δομή του album ο Yauch, μέλος των Beastie Boys είπε κάποια στιγμή: "Είναι ένας συνδυασμός παιξίματος και κάποιων samples που παίζουμε ανα καιρούς. Υπάρχουν πολλά κομμάτια στον δίσκο και υπάρχουν πολλά σύντομα τραγούδια που με κάποιο τρόπο τρέχουν το ένα πάνω στο άλλο".

Το Track list του δίσκου όπως οι ίδιοι οι Beastie Boys το δώσανε μέσω e-mail στις 25 Οκτωβρίου, 2010:

    1. "Tadlock's Glasses"
    2. "B-Boys in the Cut"
    3. "Make Some Noise"
    4. "Nonstop Disco Powerpack"
    5. "O.K."
    6. "Too Many Rappers" (featuring Nas)
    7. "Say It"
    8. "The Bill Harper Collection"
    9. "Don't Play No Game That I Can't Win" (featuring Santigold)
    10. "Long Burn the Fire"
    11. "Funky Donkey"
    12. "Lee Majors Come Again"
    13. "Multilateral Nuclear Disarmament"
    14. "Pop Your Balloon"
    15. "Crazy Ass Shit"
    16. "Here's a Little Somethin' for Ya"

No comments: