Monday, February 07, 2011

Το πιο επιτυχημένο album των Rush επανακυκλοφορεί


Ένα remix του album από το 1981 "Moving Pictures", των Rush είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει.

Ο γνωστός Καναδός παραγωγός/τεχνικός ήχου Richard Chycki γνωστός από την συνεργασία του με τους Aerosmith, Mick Jagger, Simple Plan, Pink, Funeral For A Friend και πολλούς άλλους, μετά από συνεννόηση με το ιστορικό συγκρότημα (Rush) βρίσκεται στο στούντιο για ένα χρόνο τώρα και δουλεύει πάνω στο υλικό. Συγκεκριμένα στο blog του λέει:

"Τελείωσα κάποια τσιμπήματα πάνω στο "Red Barcheta" στις 3 Φεβρουαρίου Ήταν στα αλήθεια μια καταπληκτική εμπειρία να βάλω τα αυθεντικά κομμάτια ενός τόσο κλασικού CD σε 3D περιβάλλον. (Το αμάξι επιταχύνει, και χτυπά μια απότομη δεξιά). Η ακουστική εμπειρία συνδυάζεται με τραγούδια και παραστάσεις που αποτελούν την επιτομή αυτής της μπάντας, είναι σίγουρα μια μεγάλη στιγμή για να ανακαλύψετε τους RUSH.

Έπειτα από συζήτηση που είχα με την μπάντα, ο στόχος εδώ ήταν να αποτίσουμε σοβαρό φόρο τιμής στην παραγωγή της εποχής μιας και δαπανήθηκε ένα σοβαρό χρονικό διάστημα έρευνας και εργασίας για το αποτέλεσμα ώστε να μοιάζει με το αυθεντικό αλλά να διαφέρει και να μπορεί να το ζήσει κανείς μέσα από τον κόσμο του 5.1 Surround. Και φυσικά, μεγάλη θέση πήρε και το ζήτημα της κριτικής ματιάς. Είμαι ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα και τον[κιθαρίστα των Rush] Alex Lifeson ήταν αρκετά συνεπαρμένος όταν ήρθε για να ακούσει το τελικό.


To "Moving Pictures" αποτέλεσε το όγδοο κατά σειρά album των Καναδών Rush. Ηχογραφήθηκε τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του 1980 στο Le Studio, στο Κεμπέκ του Καναδά και κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου του 1981. Αποτέλεσε την μεγαλύτερη επιτυχία από πλευράς πωλήσεων για το καναδικό συγκρότημα αφού χτύπησε το Νο 3 των Η.Π.Α. και παραμένει το πιο επιτυχημένο τους album μέχρι και σήμερα. Έγινε τέσσερις φορές πλατίνα με εκατομμύρια αντίτυπα. Είναι ένα από τα δυο album των Rush (το άλλο είναι το ''2112'') που συγκαταλέχθησαν στην λίστα "Τα 1001 άλμπουμ που θα πρέπει να ακούσεις προτού πεθάνεις".
Moving Pictures Track list:

1. Tom Sawyer
2. Red Barchetta
3. YYZ
4. Limelight
5. The Camera Eye
6. Witch Hunt
7. Vital Sings


No comments: