Thursday, January 13, 2011

Στο πλευρό απολυμένων εργοστασίου κιθάρας τέθηκε ο Tom Morello των Rage Against The Machine

Στο πλευρό των απολυμένων ενός εργοστασίου που φτιάχνει κιθάρες, βρίσκονται οι Rage Against The Machine και συγκεκριμένα ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Tom Morello.

Οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Cort, εταιρία που εδρεύει στην Ν. Κορέα και κατασκευάζει κιθάρες για λογαριασμό των Fender, Gibson και Ibanez κατήγγειλαν πως τους απέκλεισαν απ'έξω από το εργοστάσιο και τους πίεζαν να υπογράψουν χαρτιά οικοθελούς παραίτησης, μετά την απόπειρα τους να ιδρύσουν ένα συνδικαλιστικό σωματείο το 2007.  Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από την Fender να ερευνήσει τις πρακτικές της Cort σε ένα ανεξάρτητο διαφανές και δίκαιο πλαίσιο. Αντί αυτού η Fender έκανε μια εσωτερική έρευνα κεκλεισμένων των θυρών και δεν έκανε καμία κίνηση προκειμένου να αναστείλει τις δραστηριότητες της με την Cort. Τέλος όπως δήλωσαν, παρόλο που η Cort βρέθηκε ένοχη στην κατηγορία της παράνομης απόλυσης από την Εθνική Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων της Κορέας, αυτή χρησιμοποίησε εκφοβισμούς και βία μέσω μισθωμένων κακοποιών, για να εξασφαλίσει την αναγκαστική παραίτηση από τους εργαζομένους και να απαγορευτούν τα επιδόματα ανεργίας.

Μιλώντας σχετικά για το ζήτημα αυτό, ο Morello στο The Pulse Of Radio, δήλωσε : ''Ως κάποιος που εργάστηκε για ένα γερουσιαστή των Ηνωμένων Πολιτειών, συνειδητοποιώ ότι υπάρχουν εγγενείς και θεμελιώδεις ατέλειες στο σύστημα, όπου η εξουσία και το κέρδος είναι άρρηκτα συνδεδεμένες, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο για τον καθένα σε αυτό το είδος της θέσης να επιδράσει για μια πραγματικά προοδευτική αλλαγή. Πιστεύω, πως αυτή  πάντοτε θα έρχεται από τα κατώτερα κοινωνικά στρώματα."

No comments: