Friday, January 21, 2011

Νεκρός ο drummer του Iggy Pop, Alex Kirst


O πρώην drummer του Iggy Pop σκοτώθηκε. Ο Alex Kirst έπεσε θύμα ασυνείδητου οδηγού που τον χτύπησε ενώ αυτός περπατούσε πεζός, και τον παράτησε. Το γεγονός συνέβη σε ερημικό δρόμο της Καλιφόρνια, σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής. Άγνωστος τηλεφώνησε στην αστυνομία νομίζοντας πως ο Kirst ήταν σε κατάσταση μέθης.
"Καταστράφηκα, απλά καταστράφηκα Ήταν ο μεγάλος μου αδερφός". δήλωσε ο αδερφός του Whitey Kirst (κιθαρίστας του Iggy Pop) και συνέχισε: "Από ότι κατάλαβα, απλά βγήκε για να αγοράσει τσιγάρα" ενώ συνέχισε μιλώντας για τον αδερφό του: "ήταν δυναμίτης. ήταν φοβερός. Μου άρεσε να παίζω με τον αδερφό μου, από τότε που ήμουν παιδί, πάντα ήθελα να το κάνω".

Ο Alex έφυγε στην ηλικία των 47 ετών. Άρχισε την καριέρα του σαν επαγγελματίας drummer στα τέλη του 1980 και έπαιξε με τους Nymphs΄, γνωστοί από τα ιδιαίτερα shows τους ενώ κυκλοφόρησαν το ένα και μοναδικό τους album.

Αργότερα το 2001 μαζί με τον αδερφό του Whitey μαζί με τον Pete Marshal δημιούργησαν τους The Trolls. Τα μέλη του συγκροτήματος εμφανίστηκαν στον δίσκο του Iggy Pop το 2001, "Beat 'Em Up" και δύο χρόνια αργότερα ηχογράφησαν το "Skull Ring".

Ο Kirst παίζει με τον Iggy Pop το 2001 στην Γερμανία

No comments: