Saturday, January 29, 2011

"Έφυγε" ο τραγουδιστής των Dirty Looks

Δυστυχώς θα μπορούσε να πει κάποιος που διαβάζει posts (και μάλιστα τόσο συχνά) που αφορούν σε θανάτους, παρά το τραγικό του γεγονότος και το λυπητερό της κατάστασης πως αυτό ίσως να πουλάει σαν είδηση. Ένα ερώτημα που γεννάται είναι πως γιατί μπαίνει αυτή η είδηση και κάθε μέρα είμαστε υποχρεωμένοι να πέφτουμε σε βαριά κατάθλιψη διαβάζοντας τόσο συχνά για θανάτους; Έφυγε ή πέθανε; Πως θα υπωθεί καλύτερα ώστε να μην πονέσει;
Πραγματικά είναι πολλές οι ειδήσεις τώρα τελευταία, αλλά αξίζει η αναφορά σε μουσικούς που με τον τρόπο τους έδωσαν το δικό τους στίγμα στην μουσική και ξαφνικά παύουν να υπάρχουν σαν σώμα (γιατί σαν μουσικές οντότητες υπάρχουν).



Η τελευταία είδηση είναι για τον θάνατο του Henrik Ostergaard. Ο μουσικός πέθανε χθες, 29 Ιανουαρίου σε ηλικία 47 ετών, ενώ νοσηλευόταν Τα αίτια σύμφωνα με τον ιατροδικαστή είναι φυσικά.


Με καταγωγή από την Δανία μαζί με τον φίλο του από την προηγούμενη μπάντα, τους Crossfire, Jimmy Chartley (μπάσο), το 1984 θα κάνουν το ταξίδι από την Πενσιλβανία για να ενταχθούν στους ήδη σχηματισμένους Dirty Looks. Ένα χρόνο αργότερα θα προστεθεί στην παρέα και ο Boyd Baker, επίσης από τους Crossfire.






Το πρώτο hard rock δείγμα της μπάντας δεν θα αργήσει να φανεί καθώς την ίδια χρονιά βγαίνει στην κυκλοφορία το πρώτο EP με την ονομασία του συγκροτήματος (Dirty Looks). Το συγκρότημα θα διαλυθεί το 1993 και ο Ostergaard θα σχηματίσει τους Rambledog. Θα υπάρξουν αρκετές φορές που ο Ostergaard θα συνδεθεί και θα φύγει από τους Dirty Looks. Θα ηχογραφήσει μαζί τους το 1996 και 2 κυκλοφορίες θα βγουν στην αγορά, "Rip It Out" και ''Slave to the Machine". Την ίδια χρονιά αποφασίζει να παραιτηθεί από την μουσική βιομηχανία για να αφιερωθεί στην οικογένειά του.


"Είμαι βαθύτατα λυπημένος με τα νέα του θανάτου του Henrik" είπε o Jack Pyers, μπασίστας των Dirty Looks και φίλος του για πολλά χρόνια. "Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που είχα την δυνατότητα να εργαστώ μαζί του και να μοιραστώ κάποια σημαντικά επιτεύγματα με τον Henrik".


"Είναι, και θα συνεχίσει να είναι σίγουρα στην σκέψη μου και στην καρδιά μου. Έτσι, εκφράζω το βαθύτατο σεβασμό μου στον Henrik που ήταν φίλος, πατέρας, σύζυγος και ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές του rock 'n roll που υπήρξαν.




Ο Henrik Ostergaard έχει και δυο γιους: Henrik Jr. και Elliott

No comments: