Wednesday, January 26, 2011

Λεπτομέρειες για τον καινούριο δίσκο απο τους ίδιους τους AMORPHIS


“Το άλμπουμ πρόκειται να πει την ιστορία του πιο σημαντικού χαραχτήρα της Φιλανδικής μυθολογίας και λαογραφίας”.


Πληροφορίες για το τι θα περιλαμβάνει έδωσαν οι Amorhis από την προσωπική τους ιστοσελίδα:


"Μια μικρή ενημέρωση για το τι συμβαίνει στο στρατόπεδο των Amorphis. Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ εξελίσσονται ομαλά (ότι και αν σημαίνει αυτό...). Τώρα δουλεύουμε στα φωνητικά και πάλι έχουμε τον Marco Hietala να κάνει την παραγωγή στον Tomi. Αυτή τη φορά οτιδήποτε άλλο έχει γίνει στα Sonic Pump Studios εκτός απο τα φωνητικά, τα οποία αυτή τη στιγμή δουλεύονται στο home Studio του Marco (Hietala) στο Kuopio".




Εδώ να πληροφορήσουμε όσους δεν ξέρουν ποιος είναι o Hietala. Ο Marko Tapani Hietala έχει σαν βασική ενασχόλησή του το μπάσο και το τραγούδι. Είναι η ανδρική φωνή πίσω απο το μικρόφωνο των Nightwish, αλλά και ο μπασίστας της μπάντας από την Φινλανδία ενώ συνθέτει και τα κομμάτια. Την ίδια στιγμή δουλεύει και για τους Tarot.
Και οι Amorphis συνεχίζουν την ενημέρωση:




"Έχουμε αναδείξει περίπου 15 τραγούδια και στο άλμπουμ πιθανότατα να βρίσκονται 10-11 κομμάτια. Είναι ξανά ένα μεγάλο συναίσθημα πως αρχίζουμε να συνειδητοποιούμε ότι τα τραγούδια και οι ιδέες που υπήρχαν στο μυαλό μας τελικά θα δουν το φως της ημέρας.

O Pekka Kainulainen δούλεψε πραγματικά σκληρά πάνω στους στίχους. Το άλμπουμ πρόκειται να πει την ιστορία του πιο σημαντικού χαραχτήρα της Φιλανδικής μυθολογίας και λαογραφίας. Είναι ο Φινλανδικός θεός Väinämöinen του οποίου ο μύθος τον ήθελε να είναι εξαιρετικά δυνατός, ένας σοφός γέροντας που είχε μαγική φωνή. Κάποιοι πιστεύουν πως ο Väinämöinen ήταν ο δημιουργός του κόσμου, ένας αρχαίος ήρωας και ένας σαμάνος με μεγάλη επιρροή.


Έχοντας ένα θέμα σκληρό όπως αυτό, ήταν αρκετά προφανές πως το να κάνουμε μουσική για το άλμπουμ αποτελεί μια πρόκληση. Υπάρχουν πολλά μουσικά στοιχεία που έχουν ακουστεί στα προηγούμενα άλμπουμ, αλλά επίσης υπάρχουν και πολλά παραπάνω. Περιττό να πούμε, πως είμαστε πρόθυμοι να παραδώσουμε όλο το υλικό στον Mikko Karmila, ο οποίος πρόκειται να ξεκινήσει την μίξη στο τέλος αυτού του μήνα.

Ο Travis Smith αυτή τη στιγμή δουλεύει πάνω στο εξώφυλλο και το αποτέλεσμα μέχρι τώρα είναι όχι κάτι λιγότερο από εκπληκτικό".



No comments: