Saturday, December 11, 2010

Ποιός είναι ο υπαίτιος που οι παλιοί καλοί Sepultura δεν επανενώνονται;

Ακούγοντας την λέξη Sepultura η σκέψη πάει σε όλους μας προς μια κοινή κατεύθυνση. Για αυτούς που γνωρίζουν και Πορτογαλικά και τείνουν να ψάχνουν την σημασία των λέξεων η λέξη Sepultura τους κατευθύνει στον τάφο. Όσοι όμως είδαν και άκουσαν την μπάντα από τα σπάργανα της, ο νους ανατρέχει σε μια παλιά συνταγή, την παλαιά σύζευξη στα μέσα της δεκαετίας του '80. Όταν δύο αδέρφια από το Βelo Horizonte κάπου στην Νότια Αμερική αποφασίσανε με κοινό στόχο την τέχνη της επιθετικότητας και εργαλείο τους τη μουσική, να σπάσουν τα περιοριστικά σύνορα που τους ήθελαν να πειραματίζονται μόνοι τους σε πρόβες και τοπικά κλαμπάκια. Ο Max και ο Igor κατάφεραν πολλά. Έκαναν τους Sepultura χρυσούς και πλατίνα. Εκατομμύρια πωλήσεις στην μεγάλη αγορά της Αμερικής και άλλες πολλές εκατομμύρια πωλήσεις στην Ευρώπη. Morbid Visions, Schizophrenia, Beneath the Remains, Arise, Chaos A.D., Roots και... o Max φέυγει. Οι Soulfly είναι ένα νέο ξεκίνημα για αυτόν. Πολλα καινούρια μπαίνουν στους Sepultura. και μια καινούρια εποχή για αυτούς σηματοδοτεί η είσοδος του Derrick Green μπροστά απο το μικρόφωνο.



Πολλοί οπαδοί ήθελαν πάντα τους Sepultura στο σχηματισμό της γέννησης. Αλλά κανένας δεν μπορούσε να εξηγήσει (αφού δεν ήξερε) τι πήγε στραβά επακριβώς. Ο Max, μίλησε πρόσφατα στο SonicExcess και απάντησε με τον εξής τρόπο στο πολυειπωμένο ερώτημα:


"Δέν εχω ακούσει τίποτα σχετικά με αυτό, στην προσπάθεια να ξανασμίξουν οι Sepultura. Πήρα τηλέφωνο τον Andreas(lead guitar,bucking vocals) και είχα μια ειλικρινά καλή κουβέντα μαζί του. Ακούστηκε σαν να ήθελε να το κάνει, και είχα και τoν Igor (Cavalera) έτοιμο για την επανένωση. Νομίζω πως το μόνο πρόσωπο που έχει πρόβλημα είναι ο Paulo. Δεν ξέρω γιατί. Αλλα νομίζω πως ο Paulo (μπάσο) είναι πράγματι κατά της επανένωσης. Ο κόσμος θα πρέπει να τον ρωτήσει γιατί είναι τόσο κατά με αυτό το θέμα, γιατί νομίζω ότι θα είναι ένα παρα πολύ καλό γεγονός για τους οπαδούς, να δουν το original line-up. Οι Sepultura ήταν μία απο τις σημαντικότερες μπάντες στην metal σκηνή και θα το έκανα πάρα πολύ άνετα. Δεν την έχω ανάγκη την επανένωση μιάς και οι Soulfly και οι Cavalera Conspiracy τα πηγαίνουν τέλεια, αλλα θα ήθελα να το κάνω για τους οπαδούς και να τους δείξω πόσο φοβερή μπάντα είχαμε. Μπορούμε να το ξανακάνουμε, αλλα ο κόσμος θα πρέπει να ρωτήσει τον Paulo γιατί δεν θέλει".

Βέβαια όλα αυτά που λέει ο Max Cavalera αλλάζουν το σκηνικό του κοντινού παρελθόντος. Το γεγονός ότι ο Max ρίχνει το φταίξιμο στον Paulo Jr. για το κόλλημα της επανένωσης των Sepultura. Πριν απο καιρό Max είχε ρίξει το βάρος στον Andreas Kisser λέγοντας:

"... Έτσι τον πήρα τηλέφωνο (τον Kisser) και το θέμα τελικά δεν πήγε πουθενά. Απλά απαίτησε πολλά πράγματα. Κάποια πράγματα που δεν είχαν να κάνουν με την πραγματικότητα, Μερικά από αυτά δεν ήταν καν διαπραγματεύσιμα Έτσι κατά κάποιο τρόπο έκλεισα το τηλέφωνο και είπα: 'Θα προσπαθήσω αργότερα, κάποια άλλη στιγμή'... έβαλα τα δυνατά μου να κάνω την επανένωση αλλά δεν μπόρεσα να το κάνω επειδή ο Andreas δεν ήθελε, ξέρεις, έτσι θα πρέπει να περιμένουμε ως την επόμενη φορά".

Το θέμα είναι ότι η υπόθεση συντηρεί ένα και κύριο είναι ερωτηματικό. Ποιος πραγματικά φταίει που οι παλιοί καλοί Sepultura δεν επανενώνονται;

No comments: