Sunday, December 26, 2010

O Πρώην μπασίστας των DIMMU BORGIR αναγγέλει νέο solo album

Όνομα: I.C.S. Vortex

Πραγματικό όνομα: Simen Hestnæs

Ιδιότητα: drummer

Χώρα προέλευσης: Νορβηγία

Δραστηριότητα σε μπάντες: Lamented Souls (1995-2010), Ved Buens Ende (2002), Arcturus (1997-2006), Dagoba (2006), Dimmu Borgir (1999-2007), Borknagar (1998-2010).







Ο μουσικός στον οποίον ανήκουν τα στοιχεία που αναγράφονται παραπάνω έπαιζε με τους Dimmu Borgir κατά την περίοδο 1999-2007. Όπως αναφέρθηκε είναι γνωστός σαν I.C.S. Vortex και με μια ανακοίνωση αναγγέλλει την δημιουργία καινούριου solo album:


"Howdy!

Τελικά έχω στα χέρια μου το ηχητικό υλικό του πρώτου ICS Vortex άλμπουμ! Το υλικό περιέχει 11 κομμάτια σε 45 λεπτά, groovy συνθέσεων και αυθεντικών καθαρών φωνητικών. Αναμεμειγμένα σε ένα dirty metal καζάνι έχοντας για συστατικά από Stoner rock και πουρέ από BM, ‘70 prog εμβολιασμένα με παγανιστικές και εναλλακτικές ρίζες τηγανισμένες με νορβηγικό στιλ. Μερικοί τίτλοι από τα τραγούδια είναι: ‘Skoa!’, ‘Dogsmacked’, ‘Oil In Water’ και ‘ Odins Tree’.
Πέρασε ένας χρόνος σποραδικής δουλειάς στα Toproom Studio με τεχνικό ήχου τον Børge Finstad. Τον καλό μου φίλο-συμπαίχτη από τους BORKNAGAR, Asgeir Mickelson (SARKE, SPIRAL ARCHITECT), να έχει τα drums και τον Terje "Cyrus" Andersen που προσέθεσε κάποια solos. To μιξάρισμα έγινε από τον Børge, Asgeir και από εμένα. Ένα συμβόλαιο με δισκογραφική είναι σε εξέλιξη και κοιτάμε να το κυκλοφορήσουμε μια καλή στιγμή πριν από το καλοκαίρι του 2011.

Το
solo project έχει να κάνει κυρίως με μια μπάντα και κατά το μέλλον οι live εμφανίσεις θα γίνονται με το line-up των ηχογραφήσεων που είναι: Jens F. Ryland (Borknagar) στην κιθάρα και τον Steinar Gundersen (Spiral Architect, Sarke
) στο μπάσο."

Ο
I.C.S. Vortex και ο κιμπορτίστας Mustis απολύθηκαν από τους Dimmu Borgir τον Αύγουστο του 2009".

No comments: