Friday, December 31, 2010

Billy Corgan : ''Οι μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες έχουν καταπνίξει τον ενθουσιασμό για την μουσική''

O frontman των Smashing Pumpkins , Billy Corgan  σε συνέντευξη που έδωσε στο Spinner Music μίλησε για τις μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες.


''Η ανάγκη των εταιριών να αποκτήσουν την κυριαρχία της αγοράς, έχει καταπνίξει τον ενθουσιασμό για την μουσική. Είναι σαν να πηγαίνεις σε ένα εστιατόριο και να μην ευχαριστιέσαι το φαγητό σου επειδή οι τιμές είναι πολύ υψηλές. Νιώθεις σαν να σε έχουν ληστέψει χωρίς να ξέρεις το γιατί. Όλοι οι μουσικόφιλοι έχουν κηρύξει ανταρσία. Οι περισσότεροι στην μουσική βιομηχανία δεν κάθονται να το σκεφτούν όπως κάνω εγώ. Τα τελευταία 10 χρόνια υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν πως ο κόσμος δεν επιθυμεί να αγοράσει την μουσική με τον τρόπο που έκανε παλιά. Δεν ξέρω με πόσους διαφορετικούς τρόπους μπορεί κανείς να το διατυπώσει αυτό στους ανθρώπους της μουσικής βιομηχανίας. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν θέλουν να ρισκάρουν και παρουσιάζονται σαν να παίρνουν ρίσκα. Αυτό έχει ως συνέπεια να επιβραβεύεται συστηματικά η λάθος πλευρά του καλλιτεχνικού κόσμου.''

Αυτή την περίοδο οι Smashing Pumpkins δουλεύουν πάνω στη σειρά των EP ''Teargarden By Kaleidyscope'' που θα ολοκληρωθει σε 11 μέρη και θα αποτελείται συνολικά από 44 κομμάτια. Τα 2 πρώτα μέρη κυκλοφορούν ήδη στην αγορά. Η σειρά αυτή ξεκίνησε μέσα στο 2010 και θα ολοκληρωθεί σε διάστημα τεσσάρων χρόνων.

No comments: