Wednesday, November 10, 2010

Mεταθανάτια συγχώρεση στον Jim Morrison




Το Μάρτιο του 1969, κατά την διάρκεια μιας συναυλίας που έδιναν οι Doors στο Dinner Key του Μαϊάμι, ο Jim Morrison σοκάρει τους θεατές που εκείνη την στιγμή βρισκόντουσαν στον κλειστό χώρο και μένει ολόγυμνος. Βρίζει και κάνει άσεμνες χειρονομίες προς το κοινό αλλά και στον φίλο του - κιθαρίστα Robbie Krieger. Μέρες αργότερα ένα ένταλμα σύλληψης που θα εκδοθεί από την αστυνομία της περιοχής και ενώ οι Doors βρισκόντουσαν για διακοπές στην Τζαμάικα θα επιβαρύνει τον Morrison με την κατηγορία της άσεμνης έκθεσης και της εξύβρισης.



Το γεγονός της κατηγορίας αποτέλεσε την αιτία να διακοπούν όλες οι επερχόμενες συναυλίες τους. Ο Jim Morrison αργότερα προσπαθώντας να υπερασπιστεί τον εαυτό του θα μιλήσει για μια ανάγκη για "απόλυτη ελευθερία στην έκφραση του καλλιτέχνη".






Στην δίκη που έγινε ο τραγουδιστής απαλλάχθηκε από την κατηγορία της μέθης μιάς που υπήρχαν και κατηγορίες και για αυτό αλλα παρέμειναν αυτές που προαναφέρθηκαν. Για πολύ καιρό οι δικηγόροι προσπαθούσαν να μετατρέψουν τις κατηγορίες σε μια προσπάθεια αθόωσης. Με το θάνατο του Morrison το 1971 η υπόθεση κλείνει.

Ο απερχόμενος κυβερνήτης της Φλόριντα Charlie Crist υποσχέθηκε να επανεξεταστεί την υπόθεση της κατηγορίας μετά από αυτά τα τόσα χρόνια, έπειτα απο αίτημα των οπαδών του καλλιτέχνη που κατατέθηκε το 2007. Εκτελεστική επιτροπή της πολιτείας της Φλόριντα πρόκειται να συνεδριάσει στις 9 του Δεκέμβρη για να αποφασίσει την επόμενη, που είναι και τα 67α γενέθλια του Morrison.


No comments: