Thursday, September 30, 2010

Οι Amorphis μπαίνουν στο studio

































Στις 27 Μαΐου του 2009 κυκλοφορεί το Skyforger. Πέρσι δηλαδή… Και γίνεται χρυσό για την αντιστοιχία 15.000 πωλήσεων σε αντίτυπα. Το επόμενο έτος το album διακρίνεται στα Φιλανδικά Grammy (Finnish Grammy equivalent) στην κατηγορία "Metal Album Of The Year" και οι Amorphis παίρνουν την υποψηφιότητα για την κατηγορία "Domestic Artist Of The Year" (Εγχώριος καλλιτέχνης της χρονιάς).

Στις 17 Σεπτεμβρίου, αυτού δηλαδή του μήνα που διανύουμε για τον εορτασμό της εικοσαετούς πορείας τους, κυκλοφορούν ρετροσπεκτίβα-συλλογή κομματιών- κοσμημάτων για τους ίδιους, από τα τρία πρώτα τους album: “Karelian Isthmus (1992), “Tales from the Thousand Lakes (1994), και Elegy (1996). Η μεταφορά των τραγουδιών έγινε με προϋποθέσεις καλύτερης ποιότητας ήχου και φυσικά με την τελευταία σύνθεση της μπάντας. Στην συλλογή οι Amorphis διασκευάζουν το Light My Fire των Doors.

Και τώρα…: Οι Φιλανδοί μπαίνουν στα Sonic Pump Studios στο Ελσίνκι για να ξεκινήσουν ηχογραφήσεις για το νέο τους album που θα είναι έτοιμο το 2010. Μικρό δείγμα από τις προετοιμασίες των Amorphis μπορείτε να δείτε στο ακόλουθο mp4 link.


No comments: